Nejlepší způsoby správy dovolených zaměstnanců

Ať už řídíte hospodu, maloobchod nebo sklad, pracuje pro vás v každém okamžiku řada různých typů zaměstnanců. Někteří z nich mohou být studenti, jiní novopečení rodiče a další třeba hlídají svá vnoučata ve volných dnech.

Pokud jde tedy o práci (nebo nepracování) o svátcích a čerpání volna, máte spoustu požadavků, které musíte vybalancovat.

Přečtěte si čtyři nejlepší způsoby, jak zvládnout žádosti o dovolenou.

1. Stanovte si jasná pravidla pro čerpání dovolené

Pokud jste tak ještě neučinili, spolupracujte s personálním oddělením a určete, jakého rámce by se měla vaše politika držet. Můžete například vytvořit zásady čerpání dovolené na základě nabyté doby, odměn za odpracovanou dobu nebo dokonce stanoveného počtu dovolených pro všechny zaměstnance.

Jakmile je to hotové, nezapomeňte tyto zásady rozeslat všem zaměstnancům. Můžete dokonce použít potvrzení o přečtení v komunikační aplikaci, abyste se ujistili, že si zaměstnanci aktualizované zásady přečetli.

2. Dodržujte požadavky na nucenou dovolenou

Svátky, kulturní oslavy a zvláštní příležitosti. Existuje již mnoho požadavků na správu určitých dnů volna. A navíc mnoho odvětví podléhá dalším nařízením stanoveným vládou.

Usnadněte si dodržování předpisů pomocí řešení pro správu dovolených s integrovanou funkcí dodržování zákoníku. Díky tomu můžete automaticky blokovat žádosti o volno pro důležité termíny, kdy potřebujete, aby byli všichni připraveni k práci - a přitom dodržovat požadavky na nucenou dovolenou.

3. Konsolidujte všechny žádosti o dovolenou na jednom místě

Samolepicí poznámky, e-maily, textové zprávy. Jak spravujete žádosti o dovolenou?

Realita je taková, že nemáte čas třídit papíry, tabulky a hlasové zprávy. Místo toho používejte software pro správu dovolených, abyste mohli spravovat dovolené svého týmu z jednoho jednoduchého panelu.

Výhody tohoto centralizovaného systému správy dovolených? Můžete si zobrazit různé typy dovolených, zbývající zůstatky, žádosti a dokonce i rezervované volno. Tímto způsobem můžete zaměstnancům usnadnit podávání žádostí o volno, vám schvalování tohoto volna a komukoli sledování volna.

4. Zajistěte průběžnou komunikaci pomocí jednoho jednoduchého nástroje

Stejně jako u většiny součástí vedení úspěšného maloobchodního provozu je důležité udržovat otevřené komunikační linky. Dejte svému týmu najevo, že se na vás může - a měl by - kdykoli obrátit s otázkami ohledně dovolené. Vytvořte prostředí porozumění a zajistěte, aby váš tým věděl, že by se neměl bát požádat o volno, když ho potřebuje.

Přitom by mohlo být rozumné stanovit minimální časovou rezervu mezi žádostmi o dovolenou a skutečnými dny volna. Pokud se nejedná o extrémní okolnosti, neměl by mít člen týmu možnost podat žádost o dovolenou na čtrnáct dní den před plánovaným odjezdem. To vám poskytne dostatek času na to, abyste sehnali jiné členy týmu, kteří za ně zastoupí směny, nebo abyste v případě potřeby najali krátkodobou náhradu.

Dobrá komunikace je jádrem a duší každé solidní politiky dovolených zaměstnanců. Ujistěte se, že dodržujete tyto tipy, abyste vždy zajistili dodržování osvědčených postupů.

Vyřizujte žádosti o dovolenou, aniž byste zůstali bez lidí

Nejlepší na volnu je, že se zaměstnanci vracejí odpočatí. Nevýhodou však je, že potřebujete zaplnit jejich směnu - a musíte zajistit, aby nevynechávali práci příliš často. Přihlaste se k bezplatné zkušební verzi aplikace Dayswaps a zjistěte, jak můžete spravovat volno, rozvrhy a záskoky na poslední chvíli v jedné aplikaci.

Objevte více z Dayswaps zdrojů
E-book
Stáhněte si jedinečný návod jak perfektně pracovat se směnami.
Zjistit více
Zjistit více
Webináře
Přihlaste se na pravidelné webináře s našimi experty.
Zjistit více
Zjistit více
Nápověda
Získejte rady a odpovědi od Dayswaps týmu na vaše dotazy.
Zjistit více
Zjistit více