Přehlednější plánovací kalendář i rychlejší plánování směn

V červenci jsme si pořádně mákli a udělali několik velkých změn, které výrazně zrychlí a zjednoduší plánování směn. Plus jsme zpřehlednili formátování tištěného plánu. Ale pojďme pěkně popořadě.

Přehlednější kalendář

Plánovací kalendář jsme rozdělili na 3 části, podle toho v jaké fázi se daná směna nachází. Na první pohled tak uvidíte směny, které nemají přiřazeny zaměstnance (Neobsazené směny). Anebo ty, u kterých momentálně probíhá výměna (Výměny směn).

Sumář směn pro konkrétní den a případná varování zůstala, ale pro lepší přehlednost jsme je přesunuli na spodní okraj Naplánovaných směn.

Rychlejší přesouvání směn

Potřebujete směnu přesunout do jiného dne? Anebo urychleně najít na směnu jiného zaměstnance? 

Použijte funkci “Přetahování”! Je to jednoduché - klikněte na vybranou směnu myší, kliknutí držte a směnu přesuňte kam potřebujete. Zároveň tak aktivujete automatického plánovače. Například přesun směny z Naplánovaných do Výměny spustí vyhledávání a oslovování vhodných náhradníků. A při přesunu směn ze dne na den Vás Dayswaps upozorní, pokud přiřazený zaměstnanec nebude v novém termínu moci.   

Pohodlnější práce se směnami 

Vylepšili jsme detail směny. Úprava či přidání směny je nyní přehlednější a ovládání pohodlnější. Zapracovali jsme i na upozorněních a chybových hláškách. Na první pohled teď uvidíte případné problémy či konflikty a doporučení jak to řešit. 

Rovněž jsme přidali možnost obsadit směnu hned při vytvoření konkrétním zaměstnancem. Toto je výhodné, když máte určité klíčové zaměstance, které chcete přiřadit natvrdo.

Snadné výměny směn

Zavolal Vám zaměstnanec, že na odpolední dnes nemůže přijít? Nebo Vás poprosil, zda by jste mu nemohli směnu s někým prohodit?

Využijte služeb plánovacího pomocníka! Dayswaps vytipuje vhodné náhradníky, osloví je a zjistí, kdo z nich by si chtěl uvolněnou směnu vzít. Na Vás pak bude jenom návrh schválit. Samozřejmě můžete náhradníka přiřadit i ručně.

Vytištěný plán směn je nyní přehlednější

Vylepšili jsme formátování a směny teď uvidíte přehledně rozepsané po jednotlivých zaměstnancích. Stačí vytisknout a rozdat zaměstnancům, kteří nedostávají plán směn (či jeho změny) automaticky.   

Doufáme, že Vám nové funkce ještě více zefektivní plánování směn. A jako vždy - pokud si z něčím nebudete vědět rady, ozvěte se nám přes chat a nebo se podívejte do nápovědy.   

Pokud ještě nevyužíváte Dayswaps - ulehčete si práci co nejdříve a plánujte směny automaticky. Aplikace Dayswaps

Celý blog najdete na dayswaps.com/blog

Objevte více z Dayswaps zdrojů
E-book
Stáhněte si jedinečný návod jak perfektně pracovat se směnami.
Zjistit více
Zjistit více
Webináře
Přihlaste se na pravidelné webináře s našimi experty.
Zjistit více
Zjistit více
Nápověda
Získejte rady a odpovědi od Dayswaps týmu na vaše dotazy.
Zjistit více
Zjistit více