8 snadných technik k náboru nejlepších zaměstnanců

Každý majitel malého podniku musí absolvovat velké množství pohovorů se zaměstnanci.
Málokdy se však jedná o oblíbenou činnost. A každému v hlavě běží otázka:
Jaká je nejlepší cesta k získání nejlepších zaměstnanců?

1/ Ptejte se na svůj podnik

Co o Vás vědí, zda již někdy podnik navštívili z pozice zákazníka a co se jim líbilo/nelíbilo. Co by z pozice zaměstnance chtěli zlepšit a proč vlastně se hlásí na tuto pozici.

2/ V čem jste dobrý? Nefunguje

Pokud se budete ptát jako každý "Jaké jsou Vaše silná a slabé stránky?", pravděpodobně se nedozvíte nic důležitého, ale pokud otázku upravíte a zeptáte se jak kandidáta vnímá okolí či jeho bývalý šéf. Dostanete mnohem upřímnější odpovědi a to i z důvodu možnosti hovoru s jeho bývalým šéfem.

3/ Vyzkoušejte jejich prodejní schopnosti

Prozkoumejte jak moc se zajímají o Váš obor a co o něm vědí. Pokud například vlastníte vinárnu zkuste prověřit jejich schopnost doporučení vína, ale hlavně hledejte kvalitní komunikační schopnosti.

4/ Poslouchejte jejich příběhy

Vypráví o důležitých věcech či se soustředí na nepodstatné detaily? To jak Váš kandidát vypráví ukazuje co je pro něj důležité. Vy se tak můžete lépe rozhodovat zda se hodí do Vašeho týmu. Nejlepší zaměstnanci jdou přímo k věci a říkají Vám to co vědět potřebujete, to ukazuje že jsou pravděpodobně efektivní v jejich práci a Vám se tak bude dařit nábor nejlepších zaměstnanců.

5/ Hraní rolí

Odhalte jak kandidát jedná se zákazníky tím, že si zahrajete klasickou situaci, kde vy budete vystupovat jako nespokojený zákazník. Sledujte přitom jak kandidát hovoří, tón hlasu a řeč těla. Jsou kandidáti jsou nervozní, střídmý a klepe se jim hlas? Můžete je naučit jak situaci zvládnout, avšak chcete mít v podniku člověka co něco vydrží.

6/ Řešení problémů

U malých podniků je každý člen týmu svůj vlastní šéf a musí tak zvládat krizové situace, které se vždy objeví. Potřebujete tak zaměstnance schopného si uvědomit co musí udělat, když se věci nedaří. Zkuste se zeptat na hypotetickou situaci, kterou jste nedávno zažili v podniku.  Například: "Vy a kolega máte otevřít podnik v 10 hodin, ale ten druhý má klíče a neukázal se. Co budete dělat?" 

7/ Iniciativa

Měli by jste chtít zaměstnance, kteří i s nedostatkem prostředků si dokáží poradit. Jsme přeci vynalézavý národ. Zkuste odhalit zda kandidát již řešil situaci s nedostatkem prostředů a dosáhl úspěchu. Může se jednat o situaci v práci, doma či ve škole. 

8/ Hledejte týmové hráče

Podnikání je týmová hra, stejně jako hokejový zápas. Řekněte vše narovinu, jako například že rozdělujete dýžka(tipy) mezi celý tým. Ukažte jim, že budou mít super práci a Vy když půjde do tuhého se jim vždy pokusíte pomoci a vyjít vstříc. Například je necháte si měnit směny skrze Dayswaps.

Používejte Dayswaps, Efektivní řízení směn od plánování po mzdy

Objevte více z Dayswaps zdrojů
E-book
Stáhněte si jedinečný návod jak perfektně pracovat se směnami.
Zjistit více
Zjistit více
Webináře
Přihlaste se na pravidelné webináře s našimi experty.
Zjistit více
Zjistit více
Nápověda
Získejte rady a odpovědi od Dayswaps týmu na vaše dotazy.
Zjistit více
Zjistit více