4 tipy, jak se stát špičkovým pracovištěm

Již 5 let sledujeme, jak naši zákazníci rozvíjejí své podnikání, přizpůsobují se velmi nepředvídatelným podmínkám a vítězí i v těch nejtěžších dobách. Naši zákazníci nás skutečně inspirují natolik, že naše vize vytvářet prosperující pracoviště v každé komunitě vychází z naší společné práce. 

Vzhledem k naší dlouhé historii u našich zákazníků a našim vlastním oceněním bych řekl, že víme něco o tom, co je potřeba k vytvoření prostředí, které si vaši zaměstnanci a zákazníci zamilují. Zde je to, co byste měli mít na paměti, pokud se chcete stát špičkovým pracovištěm.

1. Pochopte, že potřeby zaměstnanců se změnily 

Naše poznatky z roku 2022 odhalily, že 50 % zaměstnanců chce, aby se jejich zaměstnavatelé více zaměřili na pohodu zaměstnanců (a vzhledem ke stavu světa, kdo by se jim divil). 

Pokud si nejste jisti, jak se vaši zaměstnanci cítí nebo co mohou potřebovat, aby byli ve svých rolích úspěšní, máte co dělat!  

Častá kontrola a získávání zpětné vazby o jejich náladách a celkové úrovni zapojení vám může pomoci přijmout opatření dříve, než se setkáte s politováníhodným úbytkem zaměstnanců. Ujistěte se, že jste svým zaměstnancům poskytli anonymní způsob, jak vám poskytnout zpětnou vazbu, a povzbuďte je, aby se vyjádřili o svých obavách a přáních. 

Samozřejmě se neptejte jen tak pro nic za nic - nezapomeňte přijmout opatření na základě klíčových témat, která v rámci získané zpětné vazby zjistíte.

2. Flexibilita je zásadní

Je samozřejmé, že mnoho věcí, které se v životě dějí, nejsou ve skutečnosti plánované. Nikdo nikdy neplánuje, že onemocní, stane se účastníkem dopravní nehody nebo mu vypadne proud. Schopnost přizpůsobit se, když se tyto neočekávané události stanou, je zásadní - nejen pro vaše podnikání, ale také pro budoucnost vašich zaměstnanců a spokojenost vašich zákazníků. 

Umožnit zaměstnancům vzít si volno, když jsou nemocní nebo se starají o nemocné členy rodiny, nebo dokonce když se cítí vyhořelí, a podporovat je v tom, může skutečně pracovat ve váš prospěch. Flexibilita však není jen o volnu. Někdy si vaši zaměstnanci chtějí tu a tam přibrat směnu navíc a rádi by si ji vyměnili se zaměstnanci, kteří potřebují volno - vznikne tak situace, která je výhodná pro vás i pro vaše zaměstnance.

3. Komunikujte, komunikujte, komunikujte 

Komunikace buduje důvěru a vzájemná důvěra mezi zaměstnavateli a zaměstnanci je pro organizaci zásadní. Pokud chcete, aby vaši zaměstnanci byli produktivní a aby vaše firma fungovala hladce, musíte zajistit, aby všichni pracovali se stejnými informacemi. 

Standardní a spolehlivý způsob komunikace se zaměstnanci může mít zásadní význam - zajistí, že kritické zprávy a oznámení obdrží všichni.  S přístupným informačním kanálem, který může vyžadovat potvrzení o přečtení, už nebudete slýchat výmluvy typu "tu zprávu, e-mail nebo oznámení jsem na nástěnce neviděl", takže všichni budou nejen informovaní, ale také zodpovědní. 

4. Zaměřte se na obchodní výsledky 

Pokud to ještě není zřejmé, zaměstnanci hrají při vytváření špičkového pracoviště skutečně velkou roli. Ale jedna věc, která špičková pracoviště odlišuje od ostatních, jsou obchodní výsledky. 

Každý chce být ve vítězném týmu. Nikdy není příjemné zaostávat za očekávanými tržbami nebo přijít do práce jen proto, abyste byli posláni domů kvůli nadměrnému počtu zaměstnanců. Kromě toho, že budete mít na zřeteli cíl (ať už jde o expanzi na nové místo nebo překročení cílů a cílových hodnot), je jedním z nejjednodušších způsobů, jak udržet zaměstnance v souladu s výsledky, řízení úkolů.

Zajištění toho, aby každý člen vašeho týmu pracoval na požadovaném výsledku a věděl, co musí udělat, aby ho dosáhl, zajistí účelnost, odpovědnost a sladění. 

Pokud chcete být špičkovým pracovištěm, zkuste si osvojit některé (ne-li všechny) z těchto tipů. Vaši zaměstnanci vám za to poděkují a zvýší se i jejich výkonnost. 

Objevte více z Dayswaps zdrojů
E-book
Stáhněte si jedinečný návod jak perfektně pracovat se směnami.
Zjistit více
Zjistit více
Webináře
Přihlaste se na pravidelné webináře s našimi experty.
Zjistit více
Zjistit více
Nápověda
Získejte rady a odpovědi od Dayswaps týmu na vaše dotazy.
Zjistit více
Zjistit více